Verzuim2024-05-02T14:31:04+01:00

Verzuimverzekering

Bescherm jouw organisatie en verzeker je van een goede dekking en dienstverlening als een van je werknemers uitvalt. Want als één van jouw werknemers ziek wordt, komt er veel op je af. Een verzuimverzekering helpt je zowel bij het financiële aspect als bij jouw wettelijke verplichtingen wanneer jouw werknemers ziek zijn.

Verzuim-
verzekering

Bescherm jouw organisatie en verzeker je van een goede dekking en dienstverlening als een van je werknemers uitvalt. Want als één van jouw werknemers ziek wordt, komt er veel op je af. Een verzuimverzekering helpt je zowel bij het financiële aspect als bij jouw wettelijke verplichtingen wanneer jouw werknemers ziek zijn.

Arbodienstverlening

Arbodienstverlening

Jouw medewerkers zo goed mogelijk begeleiden bij verzuim? Met de Modint arbodienstverlening zit je goed! Samen met onze partner Aevitae Arbo hebben we een speciaal aanbod samengesteld dat is afgestemd op jouw situatie als ondernemer. Gezondheid, vitaliteit en verzuim hebben alles te maken met menselijk gedrag, emoties en karakters. Daarom zetten wij in op de kracht van aandacht met vroegtijdige inzet van interventies die de inzetbaarheid van je medewerkers écht vergroten.

We bedienen jou natuurlijk het liefst met een totaaloplossing. In combinatie met onze verzuimverzekering profiteer je daarom van een aantrekkelijk tarief van slechts €135,- per werknemer per jaar.

Modint Arbodienstverlening Compleet Verzekerd2023-12-28T11:09:34+01:00
 • Volledige verzuimbegeleiding tot 104 weken inbegrepen.
 • Toegang tot het verzuimsysteem van Aevitae Arbo.
 • Persoonlijk contact met taakgedelegeerde én Adviseur Preventie en Verzuim.
 • Inzet Bedrijfsarts inbegrepen.
 • Aantrekkelijk tarief in combinatie met onze verzuimverzekering, óók voor 2024.
Waarom Modint arbodienstverlening?2023-12-28T11:09:28+01:00
 • Ziek-hersteldmeldingen op één plek melden.
 • Persoonlijk: met de kracht van aandacht.
 • Vroegtijdige inzet van interventies.
 • Dienstverlening in de hele keten: van preventie tot financieringsoplossingen, op één plek.

De mogelijkheden bij onze verzuimoplossingen

De mogelijkheden bij onze verzuim-
oplossingen

Er zijn zoveel regels, wetten en mogelijkheden, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Dan is het prettig om te weten dat je kunt rekenen op de steun en expertise van Modint Verzekert. Wij gaan met je het gesprek aan om je te helpen met het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering die past bij jouw wensen en behoeften, al dan niet in combinatie met de Modint arbodienstverlening. Ook na het afsluiten denken wij altijd, voor iedere situatie, met je mee voor een persoonlijke oplossing. Neem contact met ons op en wij adviseren je graag over de mogelijkheden!

Waarom een verzuimverzekering?

Waarom een verzuimverzekering?

Als werkgever ben je verplicht om de eerste 2 jaar minimaal 70% van het loon van je zieke werknemer door te betalen. Als dat bedrag onder het wettelijke minimumloon zit, moet je dit in ieder geval het eerste jaar (52 weken) aanvullen tot het minimumloon. Is je werknemer langer dan twee jaar ziek? Dan krijgt hij of zij een uitkering van het UWV. Er kunnen ook afwijkende cao afspraken gemaakt worden. Lees meer over de cao afspraken van MITT.

Verplichte kosten verzuim2023-12-28T11:09:43+01:00

Als een werknemer langdurig ziek wordt, kan het je bedrijf € 250 tot € 400 per dag kosten. Je hebt te maken met directe kosten en indirecte kosten. Directe kosten zijn o.a. de verplichte doorbetaling van het loon (70% tot 100%) en kosten voor arbodienstverlening. Indirecte kosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor vervangend personeel of verlies van productie of dienstverlening.

Verzekerd tegen verzuim2023-12-28T11:10:00+01:00

Met een verzuimverzekering kun je het loondoorbetalingsrisico verzekeren. Als een werknemer ziek wordt, krijg jij een vergoeding, zodat je het loon van je werknemer kunt blijven betalen. Bovendien kun je rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij het verkorten én voorkomen van verzuim door onze experts.

Arbodienstverlening2023-12-28T11:10:12+01:00

Als werkgever wil jij je zieke werknemer er natuurlijk zo snel mogelijk weer bovenop helpen. Goede arbodienstverlening is hierbij van belang. Wij adviseren je graag over de arbodienstverlener die het best bij jou past en ondersteunen je ook in het afsluiten van het contract.

Voorkomen en beperken van verzuim2023-12-28T11:10:06+01:00

Onze experts adviseren en ondersteunen je graag bij het voorkomen en beperken van verzuim. Schadelastbeperking en beheersing staan hierbij centraal. Ons dienstenpakket laat zich onderverdelen in de volgende onderwerpen: advies en ondersteuning bij (implementatie) verzuimbeleid, casemanagement, interventies en re-integratiebegeleiding na WIA-toekenning.

Wat is verzekerd bij een verzuimverzekering?

Wat is verzekerd bij een verzuim-
verzekering?

Dit is verzekerd

 • Een verzuimverzekering vergoedt het loon dat je moet doorbetalen bij ziekte van je werknemer. Je kunt hierbij keuzes maken in bijvoorbeeld de hoogte van de dekking en de eigen risicotermijn.

 • De verzekering geldt voor alle medewerkers met een arbeidsovereenkomst die bij jou op de loonlijst staan, ook de oproepkracht.

 • Verzuimbegeleiding en re-integratie, waarbij we samenwerken met Aevitae Arbo om een totaaloplossing aan te bieden.

 • Bijdrage aan de interventiekosten.

Dit is niet verzekerd

 • Werknemers die al ziek of arbeidsongeschikt zijn bij de start van de verzekering. Hiervoor ergens anders verzekerd? Dan valt jouw zieke medewerker vaak nog onder de vorige verzekering.

 • ZZP’ers, DGA’s en stagiaires. Voor hen is namelijk geen loondoorbetalingsverplichting.

 • Loon boven € 125.000,-. Dit is het maximaal te verzekeren bedrag per werknemer.

Welke keuzes kan ik maken?

Welke keuzes kan ik maken?

Je bepaalt zelf:

 • welk percentage wij van het laatstverdiende loon uitkeren. Je kunt per half jaar een ander percentage kiezen. In de cao MITT zijn er twee regelingen afgesproken:
  • De Afbouwregeling: eerste 6 maanden 100%, tweede 6 maanden 95%, derde 6 maanden 90% en daarna 85%.
  • De Wachtdagenregeling: eerste 2 dagen geen loondoorbetaling en daarna 2 jaar 100%. Dit is echter nooit meer dan wat u aan uw werknemer door moet betalen bij ziekte;
 • de eigen risicotermijn, variërend van 10 werkdagen tot 1 jaar;
 • of je werkgeverslasten (verplichte bijdragen aan de sociale zekerheid zoals de Ziektewet) meeverzekert (tot 25%);
 • de arbodienstverlener.

Wat kost een verzuimverzekering?

Wat kost een verzuimverzekering?

De premie van de verzuimverzekering is afhankelijk van je bedrijfsgegevens, de sector, de loonsom van je bedrijf, je verzuimgegevens van de afgelopen 3 jaar en de gegevens van je werknemers.

Polisvoorwaarden en verzekeringskaarten van onze verzuimverzekeringen2024-01-24T16:56:16+01:00

Hier kun je de polisvoorwaarden bekijken van de verzuimverzekeringen die wij aanbieden. Wil jij in één oogopslag de belangrijkste kenmerken van onze verzuimverzekeringen zien? Verzekeringskaarten laten je op een begrijpelijke wijze zien wat de polisvoorwaarden zijn. Je kunt zo ook heel makkelijk onze verzuimverzekering vergelijken met andere verzuimverzekeringen. Je vindt de verzekeringskaarten hier.

Samenwerking met Aevitae2023-12-28T11:10:24+01:00

Modint Verzekert werkt samen met Aevitae. Aevitae is een financieel dienstverlener die van diverse verzekeraars een volmacht heeft gekregen om namens hen polissen te accepteren, te wijzigen en de schadebehandeling uit te voeren. Samenwerking met Aevitae staat garant voor snelle afhandeling, keuzevrijheid en keuze voor de meest passende verzekering.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag met het onderstaande formulier een vrijblijvende offerte aan voor jouw verzuimverzekering en/of arbodienstverlening. Na ontvangst van jouw gegevens nemen wij contact met je op voor een inventarisatie, zodat wij jou van het beste advies kunnen voorzien.